De Zeiltocht

En hier begon het allemaal: Op de zeiltocht langs griekse eilanden.

Voor degenen met Google Earth is de tocht te downloaden: Rechts-klik, opslaan als... Let op! Het kan zijn dat er ‘zip’ komt te staan als extensie, dat moet ‘kmz’ zijn.

Starten bij Lavrion na een enerverende taxirit: om de rijstijl van de chauffeur aan te kunnen, moesten eerst de banden worden opgepompt… na gedoe met papieren snel onderweg, naar Kea.

Geen eten, geen goede nachtrust want het anker hield niet. Dan maar snel door naar Kythnos. Na enige verwarring toch de haven gevonden. Uiteindelijk werd deze onze favoriet door de rust en de mensen (en het eten). Gerard kon van geel weer normaal kleuren tijdens de rustdag.

Vervolgens naar het meest bruisende eiland van onze tocht: Mykonos. Opvallend veel mannetje-mannetje stelletjes… o en een pelikaan. Ook natuurlijk langs Delos, het Heilige eiland.

Door naar Naxos (die met de poort), daar begon het te kriebelen. Eigenlijk wrijven, met zonnebrand. Ook nog een uitstapje (midden in de nacht opstaan) naar Santorini. Daar de opgravingen bezocht in Akrotiri en natuurlijk langs Thira.

Na nog een rustdag door naar Paros met een kleine zwemtussenstop.

Hierna naar Sifnos waar de aankomst een hoor Lord-of-the-Rings gehalte had: hat was alsof de bergen uiteen gingen toen we de baai in voeren.

Door naar Serifos, waar we de snelsten waren om bovenin het dorpje erachter te komen dat iedereen elders was op een paar leuke aquarellerdende Engelsen na.

Snel terug naar onze laatste eiland-slaapplaats, favoriet Kythnos.

En terug naar Lavrion met een tussenstop in de gehate baai op Kea. Griekse paniek bij Nikos Nikos en Nikos bij het aanleggen, maar niemand raakte gewond en de boot bleef heel.

En toen…. Moest Clarinda (met Jochem) naar Nederland, terwijl de rest (schipper Harco, co-schipper en eerste stuurman Pieter, Astrid, Gerard, Pim en Emiel) nog Athene onveilig gingen maken.

En het was al aardig aan het vonken, dus vlak na vertrek van Clarinda begonnen er SMSjes heen en weer te vliegen, en het ging van kwaad naar erger :-)