Rethimnon &

West Kreta

Chania heeft de mooiste haven van Kreta en een indrukwekkende overdekte markt. Op het schiereiland akrotiri (dichtbij het vliegveld van Chania) vind je het klooster Agia Triada (7-14 en 17-19 uur) een klooster in Venetiaanse renaissance stijl. 4 km verderop† bij een kleine kloof heb je het Gouverneto klooster dit is weer een heel ander soort klooster en via een trap, een wandeling van 30 minuten de kloof in, kom je bij het katholiko-klooster en grot van Johannes de kluizenaar (neem een zaklantaarn mee de grot in).

Gramvoussa is het uiterste westelijke schiereiland en heeft na een stuiterende tocht met een jeep een baai (Balos) waar je mond echt van openvalt. De foto bovenaan deze website is daar zelf genomen!

Zoīn zelfde soort baai vind je bij Elafonisi (bountystrand) alleen is deze al heel erg toeristisch.

Samariakloof is langste kloof (17km) vanaf het hart van de lefka ori en maakt een afdaling van 1200m naar de zee aan de zuid kust. Het is een van de weinige plekken waar de originele kretenzische berggeit (oftewel Kri-Kri) rondloopt. Ben je gek op lopen en zijn je enkels en knieŽn redelijk stabiel is het zeker de moeite waard in deze wandeltocht te maken.Vlakbij is ook de Imbros-kloof van ongeveer 8km.

Tot slot: 29-30 augustus: 2 daags feest op het schiereiland Rodopos ter ere van Johannes de doper.

West Kreta

Rethimnon is een gezellig en sfeervol stadje met een leuke haven en een lang zandstrand. Daarachter kun je heerlijk ronddwalen in de smalle straatjes waar je leuke kleine winkels en aanlokkelijke restaurants aantreft.

Het Moniarkadi klooster ligt op een klein plateau aan de voet van de Psiloritis-gebergte 25km noordwest van Rethimnon. Je treft hier een geheel eigen sfeer aan.

Monipreveli ligt boven de kliffen van de zuidkust en was ooit het rijkste klooster. Er leeft nog maar een handje vol monniken.

 

Rethimnon