Welkom op Kreta!

Ceremoniemeester Kreta:

Fiona Stoop

Damsigtstraat 12
2272 XR  Voorburg
070-3040219
ceremoniemeester@halfje.nl

Kreta is 250 km bij 12-60 km en heeft 4 grote bergketens. De Noordkust is het dichtst bevolkt en meest ontwikkeld. In het westen heb je de witte bergen = lefka ori waar tot het begin van de zomer nog sneeuw ligt. In het midden is het ida massief = psiloritis gebergte ´het dak van Kreta. In het oosten dikti gebergte 2148 meter. En het sitia-massief zit in het uiterste oosten.

Over heel Kreta kunt u langs de weg kleine gedenktekens aantreffen meestal een eenvoudig schaalmodel van een kerk of kapel, maar vaak ook ingewikkelde bouwsels met veel tierlantijntjes, deze gedenktekens of iconostasia bevatten dikwijls een olielamp of icoon, en ze zijn bedoeld om een belangrijke gebeurtenis (zoals een dodelijk ongeluk) te herdenken die op die plek heeft plaatsgevonden.

De Kretenzers zijn trotse mensen wier karakter is gevormd door de lange en dikwijls bittere strijd tegen vreemde overheersing. Ze genieten ook de reputatie dat ze vriendelijk en gastvrij zijn, hoewel deze eigenschappen tegenwoordig onder druk komen te staan door de over-weldigende invasie van bezoekers die hun vakantie op Kreta komen doorbrengen. De belangrijkste familiefeesten zijn het doopfeest en trouwpartijen waarbij vaak het hele dorp is betrokken.

Meer info over

West-Kreta

Midden-Kreta/Iraklion <- Ippocampi ligt bij Iraklion

Oost-Kreta

 

 

 

 

1. Klik hier voor  meer info over

omgeving Iraklion en midden-Kreta!

2. Klik hier voor meer info over

Oost-Kreta

3. Klik hier voor meer info over

Omgeving Rethimnon en West-Kreta

 

LIVE

RADIO KRETA!